Opstijgend vocht

Bij renovaties en verbouwingen komen wij regelmatig vochtige muren tegen. Het is vaak een structureel probleem en nieuwe pleister tegen een vochtige muur plaatsen is uiteraard geen goed idee. Opstijgend vocht kan heel wat verschillende oorzaken hebben. Soms ligt het gewoon aan de ouderdom van het huis, soms omdat de constructie destijds verkeerd gezet is. Niet iedereen is zich bewust van het feit dat er vochtige muren in huis zijn en niet iedereen weet goed hoe ze opstijgend vocht kunnen behandelen. Om onze klanten snel en goed van dienst te kunnen zijn en mensen niet met de gevolgen van vochtige muren te laten zitten lossen wij ook vochtproblemen op. Op die manier begint u altijd met een schone lei en krijgt u gegarandeerd het beste resultaat.

De voornaamste oorzaak van opstijgend vocht

  • Het gebrek aan een waterkering. In oudere huizen is niet altijd een waterkering voorzien ter hoogte van het grondniveau. Dat zorgt ervoor dat vocht in de muren kruipt en op zijn beurt door het pleisterwerk naar de oppervlakte komt. De intensiteit hangt af van de gebruikte materialen. Hoe poreuzer ze zijn, hoe zwaarder de gevolgen. Het is dan ook van groot belang om uw vochtproblemen zo snel mogelijk te behandelen.

Een correcte behandeling tegen opstijgend vocht bestaat uit twee delen.

  • Het capillair opstijgen van water in de muur stoppen door het vormen van een chemische vochtwerende laag.
  • Het verwijderen van vochtige en zoutbelaste pleisters en het aanbrengen van een geschikte muurafwerking die de doorgang van restvocht en hygroscopische zouten naar het muuroppervlak moet verhinderen.

De kostprijs van een behandeling tegen opstijgend vocht

  • De kostprijs van een vochtbehandeling hangt af van verschillende elementen. De dikte van de muren, de ernst van het probleem en de te behandelen oppervlakte zijn de grootste indicatoren. U kan ons een mailtje sturen voor een vrijblijvende offerte.